TIMOTEK.EE

RaplaMetall kattilat


LUK kattilat saatavilla kokoluokissa 25 - 500 kW. Perus kattila on tarkoitettu klapin polttoon, kylkeen saa lisävarusteena poltinaukon, jolloin kattila soveltuu niin pelletin kuin hakkeenkin polttoon. Todella usein valitaan hakepolttimelle kattilaksi LUK tyyppinen, niin voidaan edelleen polttaa puuta ja muuta kiinteää polttoainetta, vaikka pääsääntöisesti lämmitettäisiinkin hakkeella. 
LUK kattilat ovat vaakatuubisia. Tuubit vaativat aika-ajoin nuohousta, nuohous on helppo tehdä ylimmän etuluukun kautta. Kattilan huono puoli on se,  että myös kattilan taakse täytyy jättää hieman tilaa, jotta takana tuubien alapuolella oleva laatikko, johon tuubeistaa tuleva noki putoaa, saadaan tyhjennettyä. 


Jo 50 kW kattilassa pesän pituus on 59 cm, eli voidaan käyttää reilun kokoista klapia. 

Koska pesä on myös korkea, voidaan kattilaan ottaa poltinaukko kylkeen. Poltinta ei tarvitse ottaa pois, tai edes sammuttaa puuta poltettasessa. 

Alin luukku on tuhkalle, saatavana myös automaattinen tuhkanpoisto.  

LUK kattilat ovat kestäviä teräskattiloita. Hyötysuhdetta ei ole yritetty väkisin nostaa huippu korkeaksi, ja siksi pikeentymistä ei juurikaan esiinny edes heikkotasoisella polttoaineella. 


RM tyypin kattilat on saatavilla kokoluokissa 120 - 1000 kW. RM kattilat on suunniteltu pellitin polttamiseen. Kattila on vaakatuubinen, ja tuubit voidaan varustaa spiraaleilla. 

Normaalisti kattila varustetaan automaattisella tuhkanpoistolla ja paineilma "pöhäyttimellä", joka puhdistaa tuubit irtoliasta.Koska RM kattiloissa on nykyajan vaatimat hyötysuhteet, niin kattilan veto itsessään on heikko. Näin ollen lähes aina kattilaan lisätään myös savukaasuimuri. Kattiloiden lisäksi RaplaMetall tuottaa myös lämpökontteja. Lämpökonteista ei ole mitään vakio kokoonpanoja, vaan lämpökontit toimitetaan projekti pohjaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Yleensä polttoaine on hake tai pelletti, ja kokoluokka 150 - 1000 kW. 

RaplaMetalin tuotteet Timotekilla parhaiten tuntee Timo. 

Tästä linkistä yhteydenotto sivulle

Tai lähetä suoraan sähköpostia 

timo@timotek.ee