TIMOTEK.EE

maksu- ja toimitusehdot, Alv kannat


Tällä sivulla on kuvattu yleisimmät tilanteet arvonlisäveroa ja maksuehtoja koskien. Tavaran liikkuminen EU-alueella on periaatteeesa vapaata, mutta sitä koskevat monet pykälät. Meille asia on jokapäiväistä, mutta kaikille asiakkaille ei. Siksi olemme keränneet alle yleisimmät toimintamallit. 

Toimitusehdot

Normaali toimitusehtomme on vapaasti varastolla/tehtaalla. Asiakas voi itse noutaa tuoteen annetusta paikasta, tilata itse tuotteelle rahdin tai käyttää tarjoamamme yhteistyökumppanin rahtipalvelua. 

Katso lisätietoja rahtipalvelusta sivuvalikon kohdasti rahtipalvelut. 

Arvonlisävero eri tilanteissa

Asiakkaana yksityishenkilö:

  • Asiakas noutaa tuotteet, tai tilaa itse rahdin ( esim. meidän tarjouksessa mainitulta rahtikumppanilta ): Hintaan lisätään Viron arvonlisävero 20 %. Laskentakaava: veroton hinta * 1,2 = verollinen hinta.  ( normaali myynti )
  • Tuote toimitetaan asiakkaalle Suomeen: Hintaan lisätään Suomen arvonlisävero 24 %. Laskentakaava: veroton hinta * 1,24 = verollinen hinta.  ( EU:n sisäinen kauko-myynti )
  • Tuoteen toimittaja on suomalainen: Hintaan lisätään Suomen arvonlisävero 24 %. Laskentakaava: veroton hinta * 1,24 = verollinen hinta. ( Myynti Suomen Alv ) 

Asiakkaana yritys:
  • Hintaan ei lisätä arvonlisäveroa, jos yrityksellä on jonkin toisen EU-maan kuin Viron voimassa oleva VAT-tunnus, ja yrityksellä ei ole Viron VAT-tunnusta. Tuotteen tulee poistua maasta, ja siitä on oltava dokumentti esim. rahtikirja. ( yhteisömyynti )
  • Jos yrityksellä ei ole VAT-tunnusta toisessa EU-maassa, niin silloin verokäsittely tehdään kuten yksityishenkilölle.
  • Jos tuotteen toimittaja on suomalainen, niin hintaan lisätään Suomen arvonlisävero 24 %. 

Jotta tuote voidaan myydä yhteisömyyntinä, tulee myyjän varmistua ostajan Alv-velvollisuudesta toisessa EU-maassa. Lisäksi myyjän tulee varmistua, että tuote poistuu myyntivaltiosta. 
Käytännössä toimitaan siis niin, että ostaja antaa VAT-tunnuksensa ( Suomessa FI+Y-tunnus ilman viivaa ) myyjälle, myyjä tarkastaa että kyseinen VAT-tunnus on voimassa. Lisäksi myyjä tarkastaa että ostaja on kyseisen yrityksen edustaja. Käytännössä siis jos ostajalla on esimerkiksi yrityksen liittymä käytössään, tai ostaja on merkitty kaupparekisteriin, niin asia on kunnossa. Jos ei ole selvää, niin silloin ostajan tulee todentaa, että todella edustaa ostavaa yhtiötä.  

( Valitettavasti tästä ei voi joustaa. VAT tunnistaminen on myyjän vastuulla. Viime vuosina Virossa on tullut esiin paljon tapauksia, joissa ostaja on ostanut tuotteita täysin vieraan yrityksen nimiin saadakseen sen verotta. Verotarkastuksissa näistä tapauksista on langetettu huomattaviakin seuraamuksia. )     


Maksuehdot

Myymme monen eri tehtaan tuotteita monesta eri maasta. Meidän ostoehtomme eri tehtaille poikkeavat toisistaan. Joillekin tukkureille meillä on luottosopimus, ja joillekkin toisille ei. Haluamme tarjota samat ehdot asiakkaille, millä itse saamme tavaran toimittajilta. Se on meistä reilua niin teille, kuin meillekkin. Asiakkaan ei kuulu rahoittaa meidän toimintaa, ja meidän ei kuulu rahoittaa asiakkaan toimintaa.  

Jokaisessa tarjouksessa näet millä maksuehdolla kyseistä tavaraa sinulle tarjotaan. 

0 vrk 
Tavara annetaan asiakkaale tai kuljetusliikkeelle kun se on maksettu.
Yleinen esimerkiksi rakennus- LVI- ja sähkötarvikkeissa. 

50-50
Tuotteen valmistus aloitetaan kun etumaksu 50 % on maksettu, tuote luovutetaan asiakkaalle tai kuljetusliikkeelle kun tuote on kokonaisuudessaan maksettu. 
Normaali maksuehto tuotteille jotka valmistetaan tilauksesta asiakkaalle, tai toimitetaan kolmannesta EU-maasta. Esim. Wamak lämpöpumput ja Generga generaattorit. 

7 vrk 
Varastotuotteet. Tuote laskutetaan kun se luovutetaan kuljetusliikkeen toimitettavaksi. 
Esim. lattialämmitystuotteet.

Projektimyynnissä maksuehdot sovitaan tapaukohtaisesti. Esim. 200 000 €:n lämpökontissa voi olla useita maksueriä riippuen varusteista. 

Saadakseen maksuehdon tulee asiakkaan olla luottokelpoinen. Tämän tarkastamiseen käytämme Suomen Asiakastiedon palvelua. Jotta voimme tehdä tarkastuksen, tarvisemme ostajalta skannauksen ajokortista, passista tai henkilökortista. Lisäksi puhelinnumeron käyttäjätietojen, tai jonkin muun todentavan seikan kuten Facebook profiilin,  täytyy täsmätä annettuun henkilötietoon. Toimitettuja dokumentteja ei säilytetä tarkistuksen jälkeen. 

Yrityksen ollessa kyseessä riittää että esimerkiksi ostaja käyttää yrityksen domain osoitteella olevaa sähköpostia, ja löytyy yhtiön nettisivuilta.  

Mikäli luottopäätös on negatiivinen, tai luottopäätöstä ei voida tehdä, niin silloin maksuehto on
ennakkomaksu 100 %